Det er ingen hemmelighed, at de fleste mennesker ønsker at tabe sig, men der er mange forskellige holdninger til, hvordan det skal gøres. I denne artikel vil vi nævne 5 trin, der har vist sig at virke til vægttab.

  1. Det første skridt er at finde et mål. Du skal have noget specifikt, som du vil opnå, ellers bliver det svært at fokusere på, hvad du laver, og hvorfor. Så vælg dit mål med omhu! Det skal være målbart (hvor mange kilo vil jeg tabe mig?) og realistisk (du kan ikke forvente 100 % resultater på 30 dage).
  2. Nu, hvor du ved, hvad dit mål er, er det tid til at udarbejde en handlingsplan. Hvad kan du gøre lige nu? Skriv alt ned, og prioriter de ting, som vil give det største resultat i løbet af de næste par uger (du skal kunne se, hvor mange kilo der skal tabes inden for de første to måneder), men sørg også for, at du ikke glemmer de små ting. Du kan også vælge et eller to langsigtede mål, som du helt sikkert vil nå ved slutningen af din vægttabsrejse, men lad dem ikke overtage dine kortsigtede mål!
  3. Når du har gjort dette, er det tid til at lave en plan for, hvad du skal spise hver dag. Kosten er nøgleordet, hvad angår vægttab. Du kan også prøve at lave nye ting (som opskrifter til vægttab), men glem ikke, at det er bedre ikke at gå over gevind, for der er andre måder, hvorpå du kan nyde mad, mens du taber dig. Lav en madplan med sunde retter, gerne for en hel uge, så du undgår at stå med et tomt køleskab, som får dig lokket i slikskabet i stedet!
  4. Lav kalorielet mad. Når man tabe sig, så er kunsten af spise færre kalorier, end du forbrænder. Hvis du ikke har overskud til at finde på retter selv, kan du bestille en måltidsbox. Læs mere om måltidsboxe her. 
  5. Motioner dagligt. Tænk på, at jo mere du motionerer og bevæger dig, jo hurtigere taber du dig. Motion og bevægelse vil sætte gang i din forbrænding, så du taber dig endnu mere. Sørg for at røre dig minimum 1 time om dagen, gerne hvor du får pulsen op, og du får sved på panden. Motionen er der, hvor mange går i stå, fordi de ikke har overskuet og tiden til at motionere. Men printer træning i dit skema, så der ikke er nogen undskyldninger.