Pengenød er noget, som de fleste af os kender til, og det kan skyldes flere ting, som du måske ikke selv har været herre over eller også har du været herre over det. Din situation her kan variere, alt efter jobsituation, børnesituation, civilsituation osv. Måske er du i pengenød, fordi du lige har fået en kæmpe og uforudset regning ind af døren. Det kan også være, at du over lang tid har været lidt for flittig til at bruge penge, som du egentlig ikke har. Eller muligvis har du fået øje på en bolig, som er dyrere, end hvad du har råd til. Måske er du lige blevet skilt og skal leve som alenemor eller alenefar. Uanset årsagen kan du glæde dig ved, at det i dag er ganske nemt at låne penge.

Lånetyper

De mest almindelige lånetyper er forbrugslån, studielån, realkreditlån, banklån, boliglån, kreditlån, billån og kviklån. Et kviklån er et lån, der er hurtigt at låne, og det er også et lån, som du kan optage mens du er studerende, selvom et studielån ofte har en langt lavere rente end for eksempel forbrugslån og kviklån og dermed kommer den studerendes lave budget hurtigere til gavn på lang sigt.

Sådan foregår ansøgningsprocessen

Ansøgningsprocessen afhænger af, hvilken form for lån du skal have. Banklån og realkreditlån har som regel en lang ansøgningsproces, fordi låneudbyderen skal sikre sig, at du på ét eller andet tidspunkt kan betale pengene tilbage igen. Derfor er det ikke alle, der kan få denne type lån. Forbrugslån, kviklån og studielån kræver ingen sikkerhed, og låneprocessen i forbindelse med sådanne lån er derfor en smule mindre langtrukken. Typisk vil det kun tage et par minutter at ansøge om forbrugslån, kviklån og studielån, og der går oftest kun et par dage, før pengene står på din konto.

Dét skal du overveje i forbindelse med dit lån

Lån har både fordele og ulemper. De mest fremtrædende fordele er, at du med et lån får mulighed for at købe en bil, en bolig eller noget andet, som du under normale omstændigheder ikke ville have råd til. Et lån kan også fjerne noget af den stress, som følger med pengenød. Til gengæld har lån blandt andet den ulempe, at du skal betale pengene tilbage med renter, og at det kan tage virkelig lang tid, før du har afbetalt hele lånet.

Lyder et lån trods alt som den rigtige løsning for dig? Så lån penge hurtigt.