I dag handler det om at skabe glade og loyale medarbejdere. Det koster nemlig en virksomhed dyrt, når der mangler arbejdskraft og skal ledes efter nye talenter – og så kan engagement og loyalitet også ses meget tydeligt på bundlinjen. Glade og loyale medarbejdere går nemlig dét ekstra skridt for at levere gode resultater – og det kan mærkes.

Glade og loyale medarbejdere kommer dog ikke af sig selv. Som ledelse og som chef skal man selv aktivt gøre noget for at skabe arbejdsglæde og loyalitet. Det kan være alt fra at lytte til medarbejderne, give frihed under ansvar og give mulighed for videreudvikling til fysiske gaver i form af lækker frokost, fødselsdagsgaver, jubilæumsgaver og firmajulegaver.

Det er dog noget af en udfordring at vælge gaver til sine ansatte, især når man har mange af dem. Vi har derfor her samlet nogle nyttige tips, du skal benytte dig af, når du skal finde de bedste gaver til dine medarbejdere.

Find ud af, hvad dine medarbejdere godt kan lide

Én løsning er, at du simpelthen spørger dine medarbejdere, hvad de ønsker sig. Det gør det jo 100 gange nemmere at finde en god gave, som dine medarbejdere rent faktisk bliver glade for og giver værdi i virksomheden. Det kan naturligvis også være lidt af en opgave, hvis man har rigtig mange medarbejdere, og det er derfor noget, der skal sættes tid af til. Det kræver derfor ret mange ressourcer i virksomheden at finde de perfekte gaver til medarbejderne, uanset om det er løbende i form af jubilæums- og fødselsdagsgaver eller alle på én gang op til jul med firmajulegaver.

Lad medarbejdere vælge selv

En hurtigere og nemmere løsning er, at du simpelthen lader dine medarbejdere vælge selv. Det er især populært, når det kommer til julegaverne, hvor alle medarbejdere får adgang til deres egen shop, hvor de fra et sortiment af lækre produkter, kan vælge lige præcis, hvad de allerhelst vil have. Det gør det nemt at give firmajulegaver og kræver ikke de store ressourcer i virksomheden. Men hvad så med jubilæums- og fødselsdagsgaver? Her kan gavekort være en god løsning, så medarbejderne igen kan vælge deres egne gaver. Vær dog opmærksom på, at medarbejderne skal betale skat af gavekort, medmindre de er begrænset til et fast sortiment.