Når det gælder spansk mad, er der nogle få ting, som du bør vide. For det første er køkkenet meget varieret og har påvirkninger fra mange forskellige kulturer. Det betyder, at der er noget for enhver smag, uanset om du er på udkig efter traditionelle spanske retter eller noget lidt mere moderne.

 

For det andet er spansk mad typisk meget sundt. Der lægges vægt på friske, sæsonbestemte råvarer, og måltiderne tilberedes ofte med olivenolie i stedet for smør. Det gør det til et godt valg, hvis du er på udkig efter et sundt alternativ.

 

For det tredje er spansk mad typisk meget overkommelig. Selv hvis du spiser ude, kan du finde måltider til rimelige priser. Det gælder især, hvis du holder dig til tapas (små tallerkener) i stedet for at bestille en hel måltid.

 

Endelig er det typisk meget nemt at finde spansk mad. Uanset om du er i Spanien eller i et andet land, vil du sandsynligvis kunne finde mindst et par spanske retter på menuen.

 

Så der har du det – en guide til spansk mad. Bon appetit!

 

Spar penge på alt med Cupoconcept rabatkoder.

15 spanske ting du selv kan lave

 

1. Paella

 

Paella er en risret, der stammer fra regionen Valencia i Spanien. Den laves traditionelt med kylling, kanin og grøntsager, men der findes nu mange forskellige versioner.

 

2. Gazpacho

 

Gazpacho er en kold suppe, der typisk er lavet med tomater, agurker, peberfrugter og løg. Det er den perfekte ret til en varm sommerdag.

 

3. Tortilla de patatas

 

Tortilla de patatas er en omelet med kartofler og æg, som er populær i Spanien. Den kan serveres varm eller kold og er en god snack eller et let måltid.

 

4. Fabada asturiana

 

Fabada asturiana er en ret fra Asturias-regionen i Spanien, som laves med hvide bønner, pølse og svinekød. Den er solid og mættende, hvilket gør den perfekt til et vintermåltid.

 

5. Arroz con leche

 

Arroz con leche er en risengrød, der er populær i Spanien og Latinamerika. Den laves typisk med mælk, sukker og kanel, men der findes mange forskellige varianter.

 

6. Flan de huevo

 

Flan de huevo er en dessert med æggecreme, som er populær i Spanien. Den kan serveres almindelig eller med frugt eller karamel pålæg.

 

7. Crema catalana

 

Crema catalana er en spansk udgave af crème brûlée, der er lavet med mælk, æggeblommer og citrusskal. Den serveres normalt i individuelle portioner og har en sprød karameltopping.

 

8. Churros con chokolade

 

Churros er et friturestegt wienerbrød, som er populært i Spanien og Latinamerika. De serveres ofte med chokolade til at dyppe i, hvilket gør dem til den perfekte søde godbid.

 

9. Empanadas

 

Empanadas er krydrede eller søde tærter, der stammer fra Spanien og Latinamerika. De kan laves med forskellige fyld, f.eks. kød, ost eller grøntsager, og de er normalt bagt eller stegt.

 

10. Sangria

 

Sangria er en rødvinsbowle, der er populær i Spanien. Den er typisk lavet med frugt, såsom appelsiner og citroner, og kan serveres med eller uden alkohol.

 

11. Gazpacho blanco

 

Gazpacho blanco er en hvid gazpacho, der er lavet med mandler, hvidløg og brød. Den er forfriskende og perfekt til et sommermåltid.

 

12. Arroz negro

 

Arroz negro er en ret med sorte ris fra Valencia-regionen i Spanien. Den er lavet med blæksprutteblæk og serveres typisk med fisk og skaldyr.

 

13. Paella de marisco

 

Paella de marisco er en paella med fisk og skaldyr, der er lavet med rejer, blæksprutter, muslinger og fisk. Det er en populær ret i kystområderne i Spanien.

 

14. Cocido madrileño

 

Cocido madrileño er en gryderet lavet med kikærter, grøntsager og kød. Det er en traditionel madrilensk ret, som normalt serveres med brød ved siden af.

 

15. Tarta de Santiago

 

Tarta de Santiago er en mandelkage fra den spanske region Galicien. Den serveres typisk til kaffe eller te og har et karakteristisk kors på toppen.

 

Vil du prøve måltidskasser? Få en god og billig måltidskasse med en Hellofresh rabatkode.