Vil du gerne i gang med at bruge din have noget mere, kan det være, at du skal i gang med at lave mad over bål i haven.

Det er meget nemt at komme i gang med, og det kan være en utrolig hyggelig og sjov måde at lave mad på. Og så er der jo bare noget fedt ved at lave mad under åben himmel. Så har du ikke allerede et sted, hvor du kan lave mad over bål, er det med at få det lavet.

Find korte gardiner her.

Lav dit eget bålsted

Hvis du gerne vil i gang med at lave mad over bål, kan det være godt at komme i gang med at lave dit eget bålsted. Det kan du jo vælge at lave på mange forskellige måder.

Du kan enten bare vælge at få dig et bålfad, som kan bruges til at lave mad på. Eller du kan vælge at grave ud og lave dit helt eget bålsted, alt afhængig hvor meget du har lyst til at lægge i det.

Mange retter kan laves over bål

Og når det kommer til selve maden, er der jo rigtig mange forskellige retter, du kan vælge at lave over bål. Ligesom du kan vælge at lave mange forskellige retter på en grill, kan du også lave meget forskelligt, hvis du kommer i gang med at lave bål i haven. Der er stort set ingen begrænsninger.

Det handler dog om lige at lære bålet at kende, og det er jo en lidt anden måde at lave mad på end at sætte noget i en ovn eller stege det på en pande. Men når du først har lært  varmen lidt at kende, og du har lavet dine første retter på denne måde, skal du nok komme efter det.

En sjovere måde at lave mad på

Det er uden tvivl en meget sjovere måde at lave sin mad på, og så er det jo hyggeligt for hele familien. I kan jo også vælge at spise maden rundt om bålet, når retten er klar til at blive serveret.

For slet ikke at snakke om det bål, I kan sidde og hygge jer ved hen af aftenen, når dagen går på hæld, men I stadig har lyst til at sidde i flammernes skær. Så der er mange gode grunde til at komme i gang med at lave et bålsted i haven.