Mange tænker automatisk på Italien eller Frankrig, når snakken går på madrejser og lækre gourmetoplevelser. Men hvorfor ikke tage på en spændende tur rundt i landet til spændende madoplevelser for hele familien? Læs med her.    

Kør ud i det blå

En lækker gourmettur rundt i landet kan blive en sjov og spændende ferie for både store og små. I behøver ikke nødvendigvis besøge alle de dyre restauranter for at få gode madoplevelser. Fyld brændsel på bilen eller tank rejsekortet op og kør af sted. Husk telefon, oplader og en god internetforbindelse, for eksempel telmore internet og så er I klar. Vælg jeres destination og gå herefter på jagt efter gode madoplevelser i nærheden. I kan også finde ud af, hvilke madmarkeder der er i løbet af sommeren, og så vælge jeres destination herefter. Hent eventuelt en markedsapp til din telefon, så har du altid det næste marked ved hånden. Lækre madoplevelser er nemlig mere og andet end smarte restauranter. Det kan være et besøg på et lille lokalt mejeri, der laver en ekstraordinær god is? Det kan være en gårdbutik et sted, hvor de er særligt kendte for deres lækre jordbær? Det kan også være blåmuslinger, som I selv har fanget i Limfjorden, tilberedt over bål, og nyder en sommeraften på stranden.

Tag på mad skole

Er I til mere end bare tilfældige oplevelser i sommerlandet, og vil I gerne være med til at lave maden og ikke kun spise den? Så undersøg muligheden for at tage på et familiekursus eller højskoleophold, hvor I kan kaste jer over bagning eller madlavning. Det er en fantastisk lærerig oplevelse for hele familien. Er I til en mere budgetvenlig madoplevelse, hvorfor så ikke holde fælles bage- ellert madlavningsdage i sommerhuset eller hjemme? Brug råvarer, som I har været ude og hente lokalt på gårde eller markeder, og kast jer over nye retter. Det er en god måde at være sammen på, og måske finder I frem til nogle nye middags-klassikere? Er I på camping eller lignede? Brug de forhåndenværende midler. Fang fisk og tilbered dem på jeres lille strandgrill. Kør ud i det blå og sank urter og bær og brug det i en sammenkogt ret, som I laver på jeres stormkøkken. Der er i det hele taget mange muligheder for spændende madoplevelser i Danmark. Men husk telefonen og et godt abonnement på vejhjælp, hvis uheldet er ude. Tjek vejhjælp pris her