Der kan være mange grunde til at du gerne vil male dit hus’ vægge. Det kan være at du lige er flyttet ind i et hus, som du gerne vil give dit eget præg lige med det samme. Det kan også være at du trænger til et nyt indtryk i huset og derfor vælger at male væggene.

Nymalede vægge kan nemlig give huset et helt nyt udtryk og være meget mere præsentabelt end et hus med vægge, der har for gammel maling på sig. Maling bliver som bekendt for gammelt, når det begynder at revne og sprække. Det skal det ikke gøre.

Hvor du kan skaffe udstyret

Gå til website for at få fingrene i vægmaling. Det tørrer relativt hurtigt og ser meget godt ud, når det har gjort det.

Man kan som regel tidligt se en stor forskel, før man har malet til efter man har brugt dette vægmaling her. Det er tit at vores hjerner trænger til det er det nye indtræk i vores hjem, så det ikke hele bliver for ensartet, hvilket det hurtigt kan blive.

Nu hvor du måske er stålfast på at skylle male dine vægge, så kræver det andet end bare vægmaling. Du skal selvfølgelig også prøve malertape og pensler.

Når det kommer til malerpensler er det ligesom bøger, og de kan være meget forskellige. Nogle bøger er korte og tykke andre lange og tynde. Selvfølgelig omvendt, men det er sådan malerpensler kan være.

Ud over pensler til at male med, kan du også bruge nogle ruller til at male med. Du hælder bare vægmalingen ind i sådan en rulle og alt afhængig af hvilke rulle du bruger til at male med forløber maleprocessen måske lidt nemmere.

Der er selvfølgelig også nogle ruller, hvor du bare skal dyppe rullen i malingen, men de er ved at være forældet.

Hvordan du gør det

Det meste af tricket i at udfører et godt malerarbejde af dine vægge i huset, kommer an på din brug af malertape. Du skal prøve malertabe med omhu så vægmalingen ikke rammer vinduer håndtag og dele af væggene, som ikke skal males.

Der vil altid være nogen, der mener, at de kan male uden malet tape, men det er kun dem der er alt for utålmodige og gør det sjusket. En professionel maler ville aldrig male uden malertape, hvis malertape er nødvendigt og de er grundige anlagt.

Man vil gerne udføre malingen af vægge grundigt, fordi man kommer til at se på det i lang tid.

Så er det jo rart med noget flot håndværk som man kan være stolt over fremfor noget sjusket utålmodigt hastværk.

Det er en god idé at tage disse ting med i overvejelserne, når du næste gang skal male væggen i dit hus.

Hvis du på den anden side ikke gør det, kan du risikere et resultat, som vil ærgre dig. Det kan hurtigt være en ærgerlig præsentation, hvis man ser tilbage på det som et sjusket projekt, hvilket ikke er efterstræbelsesværdigt for nogen.