Air Jordan 4 er en af de mest ikoniske og elskede sneakers i den legendariske Air Jordan-sneakerserie. Ligesom mange andre Air Jordan-modeller har den en historie, der går dybere end dens blå og røde farveskema. AJ4 blev inspireret af Michael Jordans kærlighed til kunst og har en æstetik baseret på den afroamerikanske kultur i 1990’erne. Ved hjælp af denne artikel kan du lære om betydningen bag AJ4.

 

Kunsten at lave Air Jordan 4

Air Jordan 4 blev lavet til OL i Barcelona i 1992 og blev båret af den legendariske Michael Jordan. Air Jordan 4 er en af de mest ikoniske og elskede sneakers i den legendariske Air Jordan-sneakerserie. Som mange andre Air Jordan-modeller har den en historie, der går dybere end dens blå og røde farveskema. AJ4 er inspireret af Michael Jordans kærlighed til kunst og har en æstetik baseret på den afroamerikanske kultur i 1990’erne. Ved hjælp af denne artikel kan du lære om betydningen bag AJ4.

 

Hvad betyder Jumpman?

Så snart du ser Jumpman-logoet, ved du, at du er i nærvær af en Air Jordan-sneaker. Jumpman-logoet blev skabt af Tinker Hatfield, som også er krediteret for at have designet alle Air Jordan-sneakers. Jumpman-logoet er baseret på logoet for firmaet “BAT”, som Michael Jordan spillede for som barn. Den første Air Jordan-sneaker med Jumpman-logoet var faktisk Air Jordan 3. Logoet på AJ3 er dog byttet rundt, så det vender fremad i stedet for til siden. Logoet på Air Jordan 4 er det samme som logoet på AJ3. På Air Jordan 4 er logoet vendt mod siden.

 

Farvevarianten af AJ4

Air Jordan 4 er ofte husket for sin blå og røde farvesammensætning. Men den oprindelige version af sneakeren havde faktisk en sort farveordning i stedet! Det blå og røde farveskema var inspireret af Black Panther-bevægelsen i 1990’erne. Mere specifikt repræsenterer den blå farve det afroamerikanske folk, og den røde farve repræsenterer det blod, som afroamerikanere har udgydt i kampen for lighed. Dette farveskema blev også brugt i artworket til albummet “The Score” af hiphopgruppen The Fugees. Dette er blot et eksempel på, hvordan artworket til dette album var inspireret af de problemer, som afroamerikanerne stod over for på det tidspunkt.

 

Andre symboler og betydninger

Air Jordan 4 har et væld af symboler og betydninger. Nogle af disse symboler er tydelige, mens andre er mere subtile. Her er nogle af de mere betydningsfulde symboler, der findes på Air Jordan 4. Elefanten på AJ4 er baseret på en berømt afrikansk historie. Historien går på, at der er en kæmpe elefant midt i junglen, som ingen nogensinde har set. Tusindvis af mennesker går hele deres liv uden nogensinde at se denne elefant. Der er dog også hundredvis af mennesker, der hævder, at de har set elefanten. Elefanten på AJ4 repræsenterer dem, der ikke har set problemerne omkring afroamerikanere.

 

MJ’s historie med tallet 23

Tallet 23 på AJ4 er en henvisning til Michael Jordans nummer, da han spillede for Chicago Bulls. Tallet 23 er også en henvisning til den 23-årige Michael Jordan. I begyndelsen af 1990’erne var 23 et symbol for den nye generation af afroamerikanere. De var trætte af at blive uretfærdigt behandlet og var klar til at kæmpe for deres rettigheder. I løbet af 1990’erne blev 23 ofte set i graffiti, kunstværker og tøj. Det er også med på Black Panther-albummet “The Score” fra 1991 af gruppen The Fugees. Dette album blev faktisk brugt som inspiration til farveskemaet på Air Jordan 4.

 

Sidste ord

Air Jordan 4 er en af de mest berømte sneakers i verden. Den er berømt for sin æstetik, der er baseret på den afroamerikanske kultur fra 1990’erne. Denne artikel har givet dig et indblik i betydningen bag AJ4. Forhåbentlig har du også fået en vis forståelse for, hvad disse sneakers repræsenterer.